TEST: VW Golf GT TDI 170 hk - moro med diesel

Vi har tidligere testet både Golf GT og GTI med to morsomme bensinmotorer. Med Golf GT TDI finnes det også et dieselalternativ for de gassglade Golf-kundene.

TEST: VW Golf GT TDI 170 hk - moro med diesel


Golffamilien begynner etter hvert å bli ganske stor og har et rikholdig motorutvalg med alt fra 80 til 250 hestekrefter. På dieselsiden finner vi fire ulike alternativer med 90, 105, 140 og 170 hestekrefter. Sistnevnte er det seneste skuddet på stammen og utgjør det sportsligste alternativet. Derfor får den smykke seg med GT-emblemet.

Dyrere enn med bensin

Bensinutgaven av Golf GT er en 1,4-liter med både direkteinnsprøytning, turbo og kompressor som yter 170 hester. GT TDI har 2,0 liter slagvolum, men yter like mange hestekrefter. Dreiemomentet er imidlertid mye høyere med 350 newtonmeter mot 1,4-literens 240. Prisforskjellen er omtrent 55.000 i favør av bensinmotoren. Golf GTI for sin del er ytterligere 30.000 kroner dyrere.

Diskret racer

TEST: VW Golf GT TDI 170 hk - moro med diesel


Utseendemessig er det lite som vitner om at dette er en usedvanlige kraftig motorisert kompaktklassebil, og ingenting skiller den fra tvillingbroren med bensinmotor. Sammenlignet med mer ordinære utgaver av Golf kan vi kjenne igjen GT TDI på blant annet GT-merket i den forstørrede grillen og på bakluken, doble, krommede eksosrør, 15 millimeter senket sportsunderstell og aluminiumsfelger med dekk i dimensjonen 225/45-17.

Standard interiør

TEST: VW Golf GT TDI 170 hk - moro med diesel


Innvendig er det også lite som sladrer om denne bilens kapasitet. Det hele ser ut som en standard Golf, og etter vår mening man kunne med fordel ha spritet opp interiøret med noen sportslige detaljer som f. eks pedalsett i aluminium. For øvrig er Golf et fint sted å oppholde seg med god oversikt og bra kvalitetsfølelse. Sportsstolene i svart skinn, ekstrautstyr i vår testbil, er behagelige og tilbyr tilstrekkelig med sidestøtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førermiljøet er altså bra og har godt med justeringsmuligheter, men det er kjøringen som er det viktigste i en så sportslig bil. Bli med ut på veien med kompaktklassens sterkeste dieselmotor!