TEST: VW Golf 1.4 Firstline - Like bra med den minste motoren?

Navnet Golf klinger godt i ørene til de fleste. Golf er et av de mest innarbeidede produktnavnene som finnes, og den har hatt en ledende posisjon i kompaktklassen i en årrekke. Vi har testet en utgave ribbet for utstyr og med den minste motoren - 1.4 Firstline.


Kompaktklassen er en knallhard klasse med en rekke sterke konkurrenter. Ford Focus, Opel Astra, Toyota Corolla, Mazda 323 F og en rekke andre ligger og kniver om den ledende posisjonen i klassen.

Kompakt og økonomisk

Golf er en bil med kompakte ytre mål og rom for en liten familie innvendig. Prislappen for en 1,4 Firstline er ikke avskrekkende og det er god mulighet for å få igjen et hyggelig beløp når bilen en gang i fremtiden skal selges. Driftskostnaden underveis er også et kapittel i Golfen sin favør.

Vanlig og fornuftig

Det er vel og bra at en bil selger bra, men i noen tilfeller kan det bli for mye av det gode. Som eier av en Golf må du finne deg i at det finnes mange biler maken til din, hvor du enn beveger deg.

Golf 1,4 er ikke akkurat en eksklusiv bil. Tekniske løsninger og design er preget av orden og funksjonalitet og det er ikke gjort noen krumspring. Den er også litt mørk innvendig. Alt var svart i vår testbil. Det kunne med fordel vært brukt noen lysere farger innimellom.

Klikk deg gjennom lenkene under bilde for danne deg et inntrykk av Golf 1.4 Firstline!

Les også sammenligningstest mellom VW Golf, Toyota Corolla og Mazda 323 F