TEST: Volvo V70 2.4 - Businessbil med stil

Noen blir hysteriske over grå hår. Andre tar tiden med stil. Volvo V70 er i bunn og grunn en relativt gammel modell, men den tar alderen uten å tape ansikt -- og er kanskje nettopp i første rekke bilen for dem som har begynt å få grå hår?


Og la det være sagt med en gang -- dette er ikke et utsagn som er ment å sette pensjoniststempelet på Volvo V70. Undertegnede passerte nemlig 30-årsgrensen tidligere i år, og har allerede fått noen grå hår ved tinningen.

Så kanskje en Volvo V70 er en bil som passer for meg også? Joda, for så vidt er den det. Med en årlig kjørelengde på 40 - 50.000 kilometer, ser jeg det som en absolutt fordel at bilen er komfortabel, og har gode seter. Slik sett svarer Volvo V70 til forventningene.

Og jeg vil gjerne ha en bil som har god plass når jeg skal på langtur. Igjen -- fulltreff. Jeg vil dessuten gjerne ha en bil som gir meg valuta for pengene, og jo -- jeg ble faktisk overrasket over hva Volvo kan by på når vi gikk konkurrentene etter i sømmene.

Rent personlig ønsker jeg meg en bil som har litt mer sportslige kjøreegenskaper enn det V70 har. Og det kan jeg få, men da heter den ikke V70 2.4 og har en prislapp under 400.000 kroner!

En herregård på retur

Allerede under neste års bilutstilling i Detroit rett over nyåret, kan det hende at vi får en forsmak på hvordan arvtakeren til dagens V70 kommer til å se ut, den er tross alt noen år gammel. Riktignok kom V70 i handelen først i 1997, det er altså bare 3 år siden. Samtidig med at denne artikkelen ble skrevet, slapp Volvo den første pressemeldingen om den nye bilen -- les mer og se det første offentlige bildet av V70-etterfølgeren her!

Men da var ikke V70 stort annet enn en ansiktsløftet Volvo 850, en modell som kom på markedet i 1992, tiden er med andre ord moden for et modellskifte om ikke alt for fjern fremtid.

Likevel er vår påstand at Volvo V70 er en av de bilene som eldes best, begrunnelsen finner du i underlenkene til denne prøvekjøringen.