TEST: Volvo S60 2.0 T - Tyskerne skjelver

Vi har gledet oss lenge til å prøve nye Volvo S60 og det var ikke forgjeves. Volvo har smidd sammen en herlig bil som på mange områder overgår det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Volvo S60 2.0 T - Tyskerne skjelver
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Hvis du synes mellomklassen er litt trist med BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-klasse, Audi A4, Alfa Romeo 156 og Lexus IS 200, kan vi forsikre om at valget nå blir enda vanskeligere. Volvo S60 kommer inn som et kraftig lyspunkt fra Sverige, og vil med all sannsynlighet ta for seg av markedsandelene i denne klassen.

Tøff konkurranse

Volvo kaster seg inn i en heksegryte med S60. Konkurransen er tilspisset maksimalt, og det er absolutt flere produkter i toppklasse ogå velge iblant. Volvo har en ulempe sammen med Lexus IS 200, og det er at det foreløpig er det ikke er mulig å skaffe stasjonsvogn, men Lexus vil levere det etter hvert.

Mye sikkerhet

Volvo S60 har alt du måtte begjære av sikkerhetsutstyr. Sikkerhetsbur, deformasjonssoner, rattstamme som gir etter ved en frontkollisjon, totrinns kollisjonsputer, Isofix festesystem for barnesikkerhetsutstyr. Totalt er det seks kollisjonsputer, inkludert IC-kollisjonsgardin (Inflatable Curtain).

Sterk motor

Foreløpig er toliteren med 180 hester minste motorvalg i S60. I følge importøren i Norge, er det mulig det ikke kommer mindre motorer heller, siden 2,4-literen med 140 hester ikke kommer til å bli nevneverdig billigere takket være utformingen av avgiftssystemet.

Konsertlokale

Vi hadde det største stereoanlegget som kan leveres til S60, Premium Sound System. Forsterkeren yter 4x75+25 watt og det er hele tretten høyttalere som fyller kupeen med en fantastisk lyd. Dette er virkelig en opplevelse for musikkelskeren.

Les videre om plass og komfort på denne lenken.