TEST: Volkswagen Multivan

Nye Multivan tilbyr plass og komfort som ingen andre. Selv om det bare er luftmengden rundt passasjerene som skiller den fra de mindre flerbruksbilene er det klasseforskjell.

TEST: Volkswagen Multivan
TEST: Volkswagen Multivan


Tidligere personbilutgaver av Volkswagens sliter i kassebilklassen lignet mer på sitt utgangspunkt enn dagens Multivan gjør. Kanskje ikke utseendet skiller så mye, men under huden er det store forskjeller.

Egne hyller i fabrikken

Med den nye plattformen Multivan bygger på er det mulig å differensiere mer mellom de bilene som skal bedrive godstransport, og de bilene som skal frakte mennesker. Mulighetene til å kreve en høyere pris i personbilmarkedet gjør at det er rom for dyrere hjuloppheng og bedre fjæringskomponenter. Det merkes godt i nye Multivan.

God kvalitetsfølelse

Det er lite som minner om varebil, materialvalg og kvalitet er på linje med vanlige personbiler. Interiøret er svært praktisk løst, og Multivan inviterer til å variere innredning etter behov fordi løsningene fungerer. Selv med tre seterader i bruk skal det godt gjøres å gå tom for bagasjeplass.

En ny 2,5-liters dieselmotor sørget for effektiv fremdrift, motor og kjøreegenskaper kan du lese om her.