TEST: Visveg.no

Visveg.no fyller mange behov, fra ren lek til avansert ruteplanlegging over hele Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visveg.no inneholder fire hovedmenyer, der ”søk i kart” og ”ruteplanlegger” er de du antagelig vil ha mest glede av.

Søk i kart

Den første er en enkel funksjon for å søke etter stedsnavn og adresser. Dette fungerer slik at kan skrive inn både gateadresse med nummer, og eventuelt kommune. Finner du ikke det du er på jakt etter lønner det seg å prøve med ufullstendig gatenavn. For eksempel er adressen til DinSide, Gjerdrums vei i Oslo. Skriver du Gjerdrumsvei, altså i et ord, finner du ingenting.

Ruteplanlegger

Denne funksjonene er så spenstig at vi får helt frysninger. Her kan du skrive inn gatenavn og få detaljerte opplysninger om hvilken vei du skal kjøre. Vi la inn en lang rute fra Ishavsveien 2 i Alta, via Oscars gate 2 i Stavanger og til Karl Johans gate i Oslo. Visveg.no regnet ut at dette var en tur som er 2.616,9 kilometer, og som vil ta omtrent 39,13 timer å kjøre. Du kan også velge om Visveg.no skal vise deg den korteste eller raskeste veien.

Trafikkstasjoner

Dette er en funksjon hvor du kan søke opp alle trafikkstasjonene i landet. Enkel i bruk og du får opp både kart og bilde.

Vegfagdata

Her kan du krysse av for hvilken informasjon du vil ha frem på kartet. Høydebegrensninger (under broer og i tunneler), hvor ulykkesbelastet strekningene er, fartsgrenser, tillatt aksellast, dekktype (leggeår) og årsdøgntrafikk.

Konklusjon

Visveg.no er et imponerende verktøy som i tillegg er helt gratis. Alle som bruker større eller mindre deler av vegnettet i Norge vil ha stor glede av dette. Vi skal i hvert fall begynne å bruke det i vår testvirksomhet av biler.

Relaterte artikler

  • Visveg.no finner du på denne lenken.
  • Mer om datagrunnlaget finner du her.