TEST: TT Roadster - Her kommer guttemusikken!

Joda. Her kommer Guttemusikken! Eller: Her kommer Lettmetallfabrikken! Uansett hvor lite forhold du har til bil, er Audi TT Roadster en bil de aller, aller fleste snur seg etter.


TESTDUELL: Audi TT 225 vs. Honda S2000
TEST: Honda S2000
Audi TT så dagens lys som et konsept som fikk en ekstremt vidløftig omtale. Og ellers konservative diplomingeniører fra Tyskland børstet stivbent konservatisme av laboratoriefrakkene og lot produksjonsmodellen ligge så tett opptil konseptet som mulig.

Og produksjonsmodellen rullet av samlebåndet knappe tre år etter at konseptet ble vist første gang. Tabbe.

Amerikanske tilstander

For det virket som om bilen ikke var gjennomtestet. Det vil si: det virket som om kundene ventet seg mirakler. Tenk dere scenariet: Du ligger på Autobahn i godt over 170 km/t, og nærmer deg en kurve som må betegnes som relativt krapp i slike hastigheter. Du ligger i godt driv i 4. eller 5. gir. Midt i svingen blir du litt engstelig: går dette bra? Eller du tar igjen en lastebil som befinner seg i feil felt. Du slippe gassen, og går rett i autovernet. Finale. Exit.

Ryker du inn i autovernet i slike hastigheter blir utgangen som regel fatal. Og det skjedde et par ganger i Tyskland. Resultat: massive tilbakekallinger, installasjon av hekkspoiler og ESP på alle TT'er.

Vi var på vår side overrasket over disse reaksjonene, under våre testbetingelser som langt fra foregår i slike hastigheter la vi godt merke til at TT var "lett i hekken". Vi var ikke det eneste bilmagasinet som påpekte nettopp dette. Og at ting skjer fort -- veldig fort -- i 170 km/t pluss burde ikke komme som noen overraskelse på noen som helst.

Test med nye betingelser

Vår testbil denne gang har både hekkspoiler og ESP som standard, i tillegg til at bilen har den vasseste motoren der de 225 hestekreftene skulle plantes solid i bakken av brede dekk og trekk på alle fire.

Vi ble skuffet over TT Roadster. Veldig skuffet. Og forklaringen på hvorfor TT ikke er en potent sportsbil, finner du under lenken "Motor og kjøreegenskaper". Alibiet for likevel å kjøpe TT Roadster finner du under plass og komfort. Og ble du like skuffet som oss, kan du klikke på lenken "Konklusjon og konkurrenter" for å finne et annet alternativ.

God tur!