TEST: Toyota Yaris Verso -- Prisgunstig multikunstner?

Toyota Yaris Verso er i bunn og grunn en Yaris, men den har plass som ingen Yaris før den har kunnet varte opp med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Toyota Yaris Verso -- Prisgunstig multikunstner?

Trass i at Toyota Yaris Verso har sterke familiebånd til Yaris, er forskjellene på de to store. Vi skal ikke antyde hva vi mener om designet på Verso, men det er ganske så klart at bilen er designet mer med tanke på plass enn estetikk.

Større

Sammenliknet med en Yaris er Verso større. Den har lengre akselavstand samtidig som bilen strekker seg omlag 20 centimeter mer i lengderetningen. Dermed er plassen i Verso dramatisk bedre sammenliknet med Yaris.

Men økt lengde gir ikke bare økt plass innvendig i bilen, det gir også muligheten til å lage større dører. Sjeldent har vi sett så store dører på en så liten bil. Fordelen er lettere ut og innstigning, samt at innlastning blir lettere.

Oversiktlig

Digitale instrumenter er fortsatt ikke hverdagskost, og mange bilfabrikanter som har forsøkt med digitale instrumenter tidligere, har gått tilbake til analoge. Toyota holder seg imidlertid til samme digitale instrumentpanel, slik vi først så i Yaris. Trass i den noe uvante plasseringen av instrumentene midt oppe på midtkonsollen, er de lettleste. Hastigheten vises med store tall, mens turtelleren ligger som en graf over de andre "instrumentene".

Kritikk skal likevel Yaris Verso få, for det virker som om enkelte knapper er plassert på måfå. Her finner vi en knapp for tåkelys på dashbordet og en annen gjemt under håndbrekket.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!