TEST: Toyota Yaris 1.3 -- god på bunnen

I forhold til lillebror Yaris 1.0 har Yaris 1.3 18 hk, men ikke minst 34 Nm mer å by på. Prisforskjellen er drøye 11.000 kroner -- er den verdt det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Toyota Yaris 1.3 -- god på bunnen


Så enkelt er egentlig utgangspunktet, og da kunne svaret også bli svært enkelt. Joda. Dersom du er på jakt etter mer komfort, og muligens litt friskere kjøreegenskaper i forhold til en Yaris 1.0, er det verdt det.

Det er også verdt det dersom du synes at 11.000 kroner ikke er allverdens, og du har tenkt å bruke bilen litt utenfor byen også.

Problemet er at det dukker opp mange sterke konkurrenter i forhold til Yaris 1.0, når prislappen -- og ikke minst ytelsen -- går såpass sterkt opp, er det andre biler som ønsker å ha et ord med i laget.

Det er dette vi konsentrerer oss om i denne prøvekjøringen. Når det gjelder plass, komfort og kjøreegenskaper er disse underartiklene gjort noe kortere enn hva du kanskje er vant med -- en mer utfyllende artikkel finnes i vår prøvekjøring av Yaris 1.0 Linea Sol, der du også finner en test av Yaris 1.0 med autoclutch.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!