TEST: Toyota Diesel med Common-Rail teknologi

Toyota Avensis er en svært populær bil på det norske markedet. Hittil i år er det den femte mest solgte bilen her hjemme, og nå blir Avensis tilgjengelig med dieselmotor under navnet D4-D.


Toyota Avensis er en av de bilene som selger best i Norge. Vi skjønner i grunnen det, siden Toyotanavnet kjapt blir koblet med begreper som pålitelighet og kvalitet. Det som er mer underlig er at en bil som er så ordinær appellerer til så mange. Avensis utstråler ikke akkurat verken spenning eller eleganse.

Kjedelig

Interiøret er stusselige greier. Det domineres sterkt av forskjellige plastikkmaterialer som ikke akkurat stimulerer øyet. Alt fungerer greit og alle knapper og brytere sitter innefor rekkevidde, men det hele virker litt gammeldags.

Kvalitet og kvalitet

Toyota Avensis herjer på firmabilmarkedet og det ruller også mange Avensis rundt med Taxilamper på taket. Dette er fordi Toyota hele tiden har hatt en ubestridelig og svært god kvalitet på sine biler. Likevel tror vi det er litt skivebom å ikke tilby drosjenæringen, og andre for den saks skyld, automatgir.

De fleste som har eid en Toyota har sjelden opplevd problemer og driftssikkerheten er den største grunnen til at Avensis selger som varmt hvetebrød.

Vi har kjørt Avensis D4-D i en uke og har funnet mange gode grunner til å bli eier av en, og noen grunner for å la være. Les hele testen ved å klikke deg gjennom navigeringsboksen under bildet.