Test: Suzuki Liana 4X4 Sport SUV

For tre og et halvt år siden testet vi Suzuki Liana 1,6 4WD, og var ikke nådige. I november 2004 introduserte Suzuki denne oppdaterte utgaven kalt 4X4 Sport SUV. Vi har testet den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Test: Suzuki Liana 4X4 Sport SUV
image: Test: Suzuki Liana 4X4 Sport SUVPå Autofil-utstillingen på Lillestrøm tidlig i november i fjor lanserte Suzuki en ny utgave av Liana. Den kaller de 4X4 Sport SUV, og det er sikkert et smart markedsføringstrekk, for bilen selger slett ikke dårlig.

Liana Sport SUV er i virkeligheten...

Siden første test av Liana konstaterer vi med glede at en rekke forbedringer er blitt gjennomført. Et av problemene som gjensto var å finne ut hvilken kategori denne bilen egentlig hører hjemme i. Det er hverken en fleksibil av typen Opel Zafira, tross fasongen som kunne indikere dette, eller en standard kompaktbil som Golf. Det er heller ingen stasjonsvogn. Og det er på ingen måte noen sportsbil eller SUV.

...en rommelig kompaktbil med firehjulstrekk

For å finne ut hva det egentlig er, var den beste måten å teste den oppdaterte Lianaen i forskjellige situasjoner: kjøring til jobb, på motorvei og riksvei, med familie og bagasje, på snødekte eller gjørmete og hullete seterveier...

Vi fant ut at dette er en rommelig, men ikke spesielt fleksibel kompaktbil med gode kjøreegenskaper, en pigg motor og ypperlig fremkommelighet takket være sin automatiske firehjulsdrift. Interiøret er heldigvis blitt kraftig oppgradert, men det synes godt utvendig at Liana har fått noen år på baken. Og designen, som ikke imponerte oss i 2001, gjør det enda mindre i 2005, særlig med integrerte sideskjørt og frontspoiler som har et pålimt aspekt og attpåtil eliminerer fordelen ved høy bakkeklaring.

  • På denne lenken finner du mer om motor og kjøreegenskaper for Suzuki Liana 4X4 Sport SUV.
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!