TEST: Subaru Impreza 2.0R automat

Impreza vil alltid forføre de som liker sportslige biler, og også de generelle kjøreegenskapene på norske vinterveier er spesielt gode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Subaru Impreza 2.0R automat


Det er lett å like Impreza, den er ærlig og effektiv, men testbilen med automatgir viser klare alderdomstegn. Tydeligst er en treg girkasse som somler med girskift, og en veiholdning som ikke er like presis som på mer moderne biler. Dessuten mangler viktig sikkerhetsutstyr som elektronisk antisladd (ESP).

Grønnere med mer effekt

I forbindelse med strengere utslippskrav har Subaru sluttet å levere Impreza med den toliters boksermotoren som leverte 125 hestekrefter. Eneste alternativ nå er en boksermotor med samme volum, men med hele 160 hestekrefter. Også 1,6-literen er ute av de norske prislistene.

Dyrere

Effektøkningen svir når avgiftskronene skal betales, og Impreza får en inngangsbillett på hele 320.000 kroner. Rett nok er firehjulsdrift standardutstyr, og kombinasjonen 160 hestekrefter og firehjulsdrift fjerner mange potensielle konkurrenter, men det er ikke tvil om at prisen vil gjøre det tøft å finne kjøpere.

image: TEST: Subaru Impreza 2.0R automat


Solberg-effekten til tross, testbilen med automatgir innfrir ikke helt, ikke engang på svingete veier som skulle være hjemmebane.

Mer om motor og kjøreegenskaper finner du her.