TEST: Stort og komfortabelt fra Ford

Når du setter deg inn i en Ford Galaxy, lukter det Volkswagen lang vei. Ford Galaxy ble nemlig til som følge av et samarbeid mellom tyske Volkswagen og amerikanske Ford.

TEST: Stort og komfortabelt fra Ford
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Samarbeidet resulterte i en flerbruksbil som fikk navnet Sharan hos Volkswagen og Galaxy hos Ford. Siden den tid har enda en fetter, Alhambra, dukket opp hos Seat. De tre bilene er praktisk talt like, bortsett fra at de tre produsentene har forsøkt å sette sitt særpreg på bilene ved å velge litt ulike designløsninger. For eksempel er Galaxy-frontlyktene umiskjennelig Ford-lykter. Men når det kommer til stykket, er Galaxy i praksis en Sharan - og omvendt.

God plassutnyttelse

Ford Galaxy er en stor bil. I lengderetningen måler bilen 464 centimeter, og i bredden 181 centimeter. Med slike mål er Galaxy selvsagt ikke noe drømmekjøretøy i tett bytrafikk. Men når det kommer til plass, lar vi oss imponere over Galaxy. For plassutnyttelsen er meget god, noe som har resultert i at hele sju passasjerer uten problemer kan legge ut på langtur med bilen. I tillegg har du plass til 852 liter bagasje bak den bakerste seteraden.

Imponerende motor

Ford Galaxy er tilgjengelig med to bensinmotorer - en 2,3-liter som yter 145 hestekrefter og en 2,8 liters V6-motor som yter voksne 206 hestekrefter. Vi valgte imidlertid ut det eneste dieselalternativet, en Volkswagen-motor med 1,9 liters slagvolum, turbo og pumpedyseteknikk. Galaxy veier 1.666 kilo, noe som i utgangspunktet høres mye ut for en 1,9-liters motor. Men denne 1,9-literen er ikke noe å kimse av. Les mer i artikkelen "Motor og kjøreegenskaper".

Artikkelen fortsetter under annonsen