TEST: Skoda Roomster Scout 1.9 TDI

Hvis du liker det litt røffere uttrykket Roomster får i Scout-versjon, er det penger å spare på å velge denne pakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utover stylingdetaljene, kraftigere støtfangere i sort plast og beskyttelsesplater langs siden, er Scout-versjonen fornuftig utstyrt med ekstrautstyr som du få over tjue prosent rabatt på ved å velge denne pakken. Det er kun hvis du absolutt ikke vil ha kurvelys eller aluminiumsfelger at Scout-versjonen ikke lønner seg.

Langt fra terrengbil

Det er ingenting ved Scout som gjør at den kommer lenger inn i skogen enn vanlig Roomster, og faktisk oppleves stylingen mer som beskyttelse for hverdagen enn for terrengkjøring. En Scout vil sjeldnere få parkeringsbulker og er heller ikke så lett skade ved at vedkommende som parkerer ved siden av slenger døren i siden på din nye Roomster.

image: TEST: Skoda Roomster Scout 1.9 TDI
image: TEST: Skoda Roomster Scout 1.9 TDI


Og mens tilsvarende prosjekter fra Volkswagen, som Polo Cross, flørter betydelig mer med SUV-styling, oppleves den mer hverdagslige robuste styling på Roomster Scout litt mer ærlig. Polo Cross er en suksess, en stor andel av Poloene som selges kommer i Cross-versjon, men vi tror ikke Scout skiller seg nok fra vanlig Roomster til at kjøperne oppfatter det omtrent som to forskjellige biler som de gjør med Polo og Polo Cross.

I en klasse for seg

Med større vekt på passasjerdelen av bilen enn personvarebiler som Berlingo og Partner, og med et ganske stort plassovertak på mini-flekisbiler som Opel Meriva og Nissan Note, stiller Roomster i en egen klasse. En klasse som bør være svært attraktiv for barnefamilier og andre med plassbehov utover det vanlige.

Det er noe ujålete over Roomster Scout som nok vil tiltrekke seg de som ønsker å signalisere moderasjon i forhold til bil. Og som ujålete alternativ er den attraktiv – lav innkjøpspris, høyt sikkerhetsnivå, god plass og relativt fleksibelt interiør. Hovedområdet der Roomster ikke innfrir er komfort, lydnivået fra fartsvind og motor er for høyt.

Vi har testet vanlig Roomster med den samme 105 hester dieselmotoren tidligere, og i den testen finner du mer om både motor, kjøreegenskaper, plass og komfort.

Videre skal vi se litt nærmere på potensielle konkurrenter.

  • Store bilder av Skoda Roomster Scout finner du her.

    Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder