TEST: Skoda Octavia RS - 200 GTI-hester

Plass nok til familiebagasjen og krefter nok til forbikjøringer vil nok være manges drømmekombinasjon. Octavia RS tilbyr dette til en overkommelig pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Skoda Octavia RS - 200 GTI-hester


Selv om bilen gjør unna 0-100 km/t på 7,5 sekunder og har toppfart rundt 240 km/t står det under 400.000 kroner på prislappen. Skal du ha en Audi A4 med samme motor koster det over 70.000 kroner ekstra.

Overalt

Den 200 hestekrefter sterke toliteren dukker opp overalt i modellprogrammet til Audi og Volkswagen. A3, A4 og A6 har alle denne toliteren på plass, A6 riktignok med 170 hestekrefter, og den dukker også opp i Golf, Jetta og Passat.

Det er en enkel motor å putte i forskjellige biler, den er kraftfull nok for luksusbiler og sprek nok for mer sportslige biler. Særlig når denne motoren er koblet til Volkswagens DSG-girkasse er den lett å like.

Octavia RS

Forrige utgave av Octavia hadde en RS-versjon med 1,8T-motoren i en versjon som leverte 180 hestekrefter. Med en startpris på i overkant av 330.000 kroner var dette virkelig en budsjettracer. Dagens versjon er ikke fullt så rimelig; større slagvolum og økt antall hestekrefter er med på å gjøre bilen 60.000 kroner dyrere.

image: TEST: Skoda Octavia RS - 200 GTI-hester


Likevel er Octavia RS relativt billig - den er betydelig større enn Golf, og ikke alt for mye dyrere. Golf og Octavia er bygget på samme plattform, og de større overhengene på Octavia påvirker kjøreegenskapene.
Kjøreegenskaper og motor ser vi nærmere på her.