TEST: Skoda Octavia 4x4 Turbo Elegance

310.900 kroner er mye penger for de fleste av oss. Men hvis du først vurderer å legge så mye penger i en stasjonsvogn, bør du absolutt ta deg en titt på Skoda Octavia 4x4 Turbo Elegance.

TEST: Skoda Octavia 4x4 Turbo Elegance
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er nemlig ingen andre bilprodusenter som klarer å levere like mye bil for pengene som Skoda har klart med denne modellen. Ikke bare har bilen god plass, den er også utrustet med firehjulsdrift og en kraftig turbomotor. I tillegg er bilen proppfull av utstyr. Standardutstyret omfatter blant annet fjernbetjent sentrallås, elektronisk klimaanlegg, stereoanlegg, kjørecomputer og elektriske vindusheiser rund baut.

Tyske eiere

De fleste har fått med seg at Skoda nå eies av Volkswagen-konsernet, som også eier merkene Audi og Seat. Før den tradisjonsrike tsjekkiske bilprodusenten ble innlemmet i det tyske storkonsernet, var ikke akkurat design blant de viktigste argumentene for å velge Skoda.

Elegant design

Skoda Octavia har imidlertid ingen ting å skamme seg over når det kommer til utseende. Det store panseret preges av et dobbelt sett profileringer. Kraftige, klare frontlykter omgir en bred, krom-omsluttet grill. De fleste karroseridetaljer er lakkert i bilens farve, inkludert de eksklusive dørhåndtakene, som er av buetypen.

Tøff bakpart

Bakparten er tidsmessig avrundet og preges av en kraftig støtfanger og høye baklykter. 15-tommers aluminiumsfelger og takskinner er standardutstyr.

Men, nå får det være nok om design. For her snakker vi om en bil med 150 turbohester og firehjulsdrift. Les mer om hva bilen er god for i artikkelen "Motor og kjøreegenskaper".

Artikkelen fortsetter under annonsen