TEST: Seat Leon 20V T

Spansk fyrrighet. Emosjoner. Jada, jada, jada. Det er greit at man skal forsøke å bygge et merke, men det eneste som forbinder Seat med Spania er fabrikkens plassering. Resten er tysk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Seat Leon 20V T

Seat er omtrent like spansk som Norvegia-ost er svensk. For hvordan kan man i det hele tatt hevde at en bil hvor delene stammer i fra hyllene til både Audi og Volkswagen er spansk? Det blir som å si at TT er Ungarsk, for det er jo der den produseres, men det vil ikke Audi av markedsmessige grunner - men å spille på spansk fyrrighet gjør de gjerne hva gjelder Seat.

For Spania forbindes gjerne med fyrrighet og temperament - en image som passer Seat som hånd i hanske. Og før Volkswagen kjøpte opp firmaet var det jo tross alt spansk, men om det var fyrrig kan vel betviles der de produserte Marbella og tidligere tiders Toledo

Motor fra TT

Likevel er det liten tvil om at Seat Leon 20V T er fyrrig der den stiller på startstreken med en firesylindret turbomotor med 180 hester - og, joda det er samme motor som sitter i Audi TT, i Audi A3 og A4 og ikke minst i nye Skoda Octavia RS . Akselerasjonen fra 0 til 100 kilometer i timen går unna på svært respektable 7,7 sekunder, mens toppfarten er hele 229 kilometer i timen.

En annerledes Audi A3

Men likheten til sine tyske søsken slutter ikke ved motoren. Den begynner der. For interiøret kunne like gjerne ha sittet i en Audi, og mer presist en A3. Dashbordet er, med unntak av annen grafikk på instrumentene og at enkelte brytere er noe forandret i forhold til hva man finner i A3, det samme i Leon som sitter i Audi A3. Og akkurat det er ikke av det verste, for både lesbarhet av instrumentene så vel som plassering av betjeningsorganer er bra.

Men hvordan blir komforten i den oppstivede, og sportsligste, av Leon? Kan sportsseter veie opp for sportslig fjæringskarakteristikk? Les videre i kapittelet om Plass og Komfort.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!