TEST: Rover 45 1.6

Rover har slitt i motbakke, men har fått nye eiere og ny kapital. I Norge har bilfabrikken fått ny importør med solid erfaring, men nå må Rover fortest mulig stå på egne ben framfor å flyte på arven fra Honda.

TEST: Rover 45 1.6


For dem som ikke husker historien helt: BMW, som akkurat har kvittet seg med tapseventyret Rover, kjøpte for et par år siden den britiske bilprodusenten fra Honda. Og det var nettopp Honda som i mange år hadde laget britiske biler på basis av sin egen modellrekke. Rover 400-serien var for eksempel et derivat av Honda Civic.

Navn som Honda og BMW har vært gode å ha for å sikre kvalitet i produksjonen, og vår test viser da heller ingenting som kan tyde på at Rover holder en lav kvalitet i produksjonen. Snarere tvert imot. Rover 45 virker som et svært godt sammensveiset og sammenskrudd produkt. Det er ikke dét.

Det er imidlertid ikke lenger mulig å skjule at bilen er bygget på en snart 10 år gammel Honda Civic, og prislappen står etter vår mening ikke i forhold til nettopp dette.

Komfort og mye utstyr

Rover 45 har fått en design som står i fin stil til flaggskipet Rover 75, og etter vår mening understreker den nye fronten det britiske opphavet på en elegant måte (Du kan lese mer om selve oppgraderingene av Rover 45 i forhold til Rover 400 på denne lenken).

Og bilen har også fått et interiør med - i alle fall hver for seg - eksklusive detaljer. Treinnlegget ser nesten ut som tre, rattet er tykt og skinntrukket, og setene har fått fløyelsmyk velour.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men helheten virker rotete, som om elementene er nokså tilfeldig plassert og at materialene i seg selv skal gi det ekslusive preget. Men når støyisolasjonen ikke henger med, forsvinner det gode førsteinntrykket som dugg for solen.

Stort pluss i margen får bilen likevel for en komplett utstyrsliste der blant annet klimaanlegg er standard.

Store konkurrenter

Men når utstyrslisten er komplett, blir også prislappen det samme. Forhandlerne forlanger 209.000 kroner for Rover 45. For samme prislapp kan du få deg sedaner som VW Bora, Seat Toledo, Mitsubishi Carisma og Renault Megane, for å nevne noen.

Hva du bør velge dersom du vurderer en rommelig sedan til rundt 200.000 kroner? Du kan bruke lenkene under bildet til å bla deg gjennom vår test for å lære deg å kjenne de sterke og svake sidene til Rover 45, eller hoppe rett på vår konklusjon for å se hvordan vi rangerer Rover 45 i forhold til andre konkurrenter.