TEST: Renault Megane Scénic RXI 16v - Originalen

Renault Megane skulle bare være en arvtaker etter Renault 19. Men ble så mye, mye mer - den ble et forbilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Renault Megane Scénic RXI 16v - Originalen

Sammenliknet med Renault 19 var Megane banebrytende da den kom - ikke minst hva gjaldt design. Og det gjorde seg da også utslag, for her hjemme ble plutselig Renault en ubehagelig konkurrent for Golf & Co.

Men Renault ville mer med Megane enn å pirke i markedsandelene til etablerte konkurrenter. De ville videre, og de måtte tenke nytt.

Ny biltype

Resultatet ble en helt ny biltype, med flerbruksbilens fordeler - men uten flerbruksbilens størrelse. Og at Renault har lykkes er lett å se, for sjeldent har kopimaskinene hos konkurrerende bilfabrikker jobbet raskere. Ja, det er vel knapt en bilfabrikant med respekt for seg selv som ikke sysler med tanken om å kopiere Renault Megane Scénic - dersom de ikke allerede har gjort det da.

Selv Mercedes-Benz har tatt etter Scénic med A-klassen, men også Mazda har gløttet på Renault da de konstruerte sin Premacy - og det skal vel ikke mye fantasi til for å se at vi nok heller ikke ville hatt Opel Zafira rullende rundt på våre veier dersom det ikke hadde vært for den praktiske franskmannen.

Oppgradert i høst

Men trass i innovative ideer og et friskt design - da det kom for fire år siden - mente Renault at det var på tide med en aldri så liten oppgradering i fjor høst. Ikke bare skjedde det ting under panseret, men også designerne fikk utdelt nytt bly til designblyantene sine. Resultatet var ny front og nye baklys.

Men også løsningene ble bedre, og Scénic ble mer praktisk enn hva den allerede var. For bakluken var nå blitt todelt, slik at du kan åpne bakruten separat dersom du bare skal "hive" noe småtteri inn i bagasjerommet. Dessuten har antall oppbevaringsrom økt noe i forhold til forgjengeren - teller du vil du finne 19 (!) dersom du tar med bagasjerommet.

Relaterte artikler

  • Test av Opel Zafira

  • Test av Mazda Premacy

  • Test av Mitsubishi SpaceStar

  • Test av Citroën Berlingo

  • Test av Renault Kangoo

  • Sammenlikningstest av fleksibiler