TEST: Renault Megane CC 1.6

Renault og Peugeot leverer hver sin kupékabriolet i kompaktklassen. Fordelene med fast tak er mange her oppe i nord, og begge er spennende biler som har en startpris på under 300.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Renault Megane CC 1.6


Planen var å kjøre disse bilene mot hverandre, men Renaulten kom så sent til landet at vi ikke kunne utsette testen av Peugeot 307 CC. Før vi har kjørt disse tette konkurrentene mot hverandre blir rangering vanskelig. Det er likevel mulig å påstå at Peugeoten føler seg mer hjemme i det sportslige, og at Renaulten trekker det lengste strået når det kommer til eleganse.

300.000 kroner

I prislistene starter Megane CC på 274.900 kroner. Vår testbil med utstyrsnivå Privilege koster 299.900 kroner med fullt skinninteriør. Med disse prisene får du en 1,6-liters motor på 110 hestekrefter. Alternativet med en 2-liter på 136 hestekrefter er 50.000 kroner dyrere.

Nordboer-kabriolet

Selv om de fleste moderne kabrioleter fungerer tilfredstillende med hensyn til varme isolasjon og støy, er det klare fordeler med et tak i metall. Vaskemaskiner er uproblematisk og snøryddingen går lettere. Også innbruddsikkerheten er bedre.

I Megane CC er det også en annen stor fordel, det faste taket består for en stor del av glass. Det betyr at januarhimmelen kan nytes med taket på, vanlige kabrioleter er ofte svært mørke med taket på.

Høy hekk

image: TEST: Renault Megane CC 1.6


For å få plass til det sammenbrettede taket og litt bagasje er hekken høy. Det kjennetegner kupékabrioletene. Vi mener Renault har løst volumproblemet greit, Megane CC fremstår som elegant både med og uten tak.

Les mer om motor og kjøreegenskaper her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!