TEST: Range Rover Sport TDV8 HSE

Vi ble skuffet over Range Rover Sport med seks dieselsylindere. Vi håpet på bedring med åtte.

Dette er verken vår første test av Range Rover Sport eller noen première når det gjelder den relativt nye V8-dieselmotoren utviklet hos Ford. Nyheten består i kombinasjonen av de to.

TEST: Range Rover Sport TDV8 HSE
TEST: Range Rover Sport TDV8 HSE

Range Rover Sport er blitt en suksess, noe som tyder på at den fylte et behov som det nok var vanskelig for folk flest å se, men som marketing-folkene oppdaget. Den var et viktig skritt på veien mot å gjøre Land Rover merket til et enda mer eksklusivt og premium-ladet merke, noe produsenten har fulgt opp ved nylig å lansere en mer eksklusiv ny Freelander i segmentet nedenfor. Land Rover har derfor et imponerende antall kjøretøyer i SUV/terrengbil-segmentet:
Freelander, Defender, Discovery, Range Rover Sport og Range Rover. Bare den andre offroad-spesialisten, amerikanske Jeep, har flere utgaver på sitt program.

Mandig

Der konkurrenter som Mercedes, BMW, VW, Audi og Volvo – samt Porsche med sin Cayenne, uten at den direkte angår oss her), har valgt en mer avrundet og mindre terrengbil-aktig design, stiller Range Rover Sport med en ganske kompromissløs, tøff og ”macho” design. Den har sine tilhengere – som også Jeeps dyre modeller appellerer til.

Manglet sprek diesel

Felles for konkurrentene er på en annen side at de kunne tilby spreke dieselversjoner av sine modeller – noe Range Rover Sport ikke kunne inntil nylig. Da vi testet den eneste dieselversjonen som hittil har vært tilgjengelig – TDV6 – kalte vi den endog ”Norges tregeste millionbil”. Vi hadde derfor en del forhåpninger når det gjaldt introduksjonen av den nye åttesylindrede dieselmotoren i denne modellen, og testen har selvfølgelig som formål å finne ut om disse var berettiget.

Nedtur sist

Også kapitelet kjøreegenskaper var en nedtur da vi testet Range Rover Sport med V6-diesel, og vi syntes "sport"-betegnelsen ble relativt malplassert. Spørsmålet nå er om V8-versjonen, som kan vise til en del forbedringer når det gjelder understellkontroll, gjør det bedre.

Om motoren og kjøreegenskapene kan du lese her.