TEST: Premacy -- folkelig og fleksibel

Mazda Premacy er det foreløpig siste tilskuddet av fleksibiler på det norske markedet. Utgangspunktet er den nokså nøkter Mazda 323, men Mazda har vist seg å være flinke til å gjøre spennende ting de siste årene. Og Premacy skuffer ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Premacy -- folkelig og fleksibel


Det hele startet – ei alle fall etter denne skribentens mening – i 1997 da nye Mazda 626 ble lansert. Her kunne blant annet høyre forsetes rygg felles helt fremover, slik at det ble enkelt å transportere lange gjenstander.

Så kom 626 stasjonsvogn, med den samme forseteryggen, samt at det var mulig å justere baksetets sittepute frem- og bakover. Små ting, riktignok, men nok til å gjøre bilene fleksible og attraktive.

Neste generasjon

Så kom Mazda 323F i ny utgave i fjor, med den samme forseteryggen, et friskt men ikke outrert design og glimrende kjøreegenskaper (Vår test av Mazda 323F finner du her.)

Og i Detroit viste Mazda en ny utgave av sin foreldte MPV, som dessverre ikke kommer til Norge på grunn av høye avgifter på motoren. – minimum en 2,5-liters V6.

Men så kommer Premacy – med omtrent det samme designet som den nye MPV’en, men laget på basis av Mazda 323. Det er denne vi har testet her, og vi ønsker deg god tur sammen med oss…

For en komplett sammenligning av de mest aktuelle konkurrentene, gå til vår sammeligningstest av Mazda Premacy, Citroen Berlingo, Mitsubishi Space Star og Opel Zafira