TEST: Peugeot 307 SW 1.6 HDi

Peugeots spesielle kompaktklasse stasjonsvogn har funnet en god samarbeidspartner i 1,6-liters dieselen på 109 hestekrefter.


Peugeot 307 SW er først og fremst en skikkelig stasjonsvogn med romslig bagasjerom. Bagasjerommet er så romslig at du kan få 307 SW med to ekstra seter plassert i bagasjerommet, uten at det av den grunn blir en fleksibil.

Lekker

Peugeot leder ligger i forkant av designutviklingen, vanlig 307 vakte oppsikt når den dukket opp, og 307 SW vekker fortsatt oppsikt med elegante linjer og spennende glasstak. Spesielt med 307 SW er at den har en stasjonsvognbror som deler alle linjene men som ikke ser så lekker ut som SW-utgaven.

Det er smart av Peugeot å lage to versjoner av samme bil, den økte prisen på SW-utgaven gjør at den kan gjøres mer attraktiv. Den attraktive utgaven er i sin tur med på å heve inntrykket av begge utgavene.

Arver arbeidsoppgaver


Plassen i 307 SW gjør at den fremstår som et mer fornuftig alternativ enn nye 407 SW for de som skal bytte ut sin 406 stasjonsvogn. Og vi tror denne kompaktklassebilen er kapabel til å gi kunder som kommer fra større mellomklassebiler nok komfort og plass til at overgangen ikke nødvendigvis vil oppleves som ett trinn ned.

Og det er kanskje nødvendig, ser vi på prislappen på 288.000 kroner er det mange mellomklassebiler som kan kjempe om de samme kundene.

I første omgang ser vi nærmere hvordan den nye dieselmotoren gjør jobben i Peugeot 307 SW.