TEST: Opel Zafira OPC - 240 hk, 270.000 kr

Hvis målet er mest mulig effekt og akselerasjon for pengene, kommer du ikke utenom varebilutgaven av Opel Zafira OPC. Hvis du får plass, vel å merke.

TEST: Opel Zafira OPC - 240 hk, 270.000 kr


Som personbil koster den 502.000 kroner. Kan du klare deg med to seter sparer du imidlertid 232.000 kroner i avgifter, og ender opp med en prislapp pålydende 270.000 kroner. For denne summen blir du eier av en av de heftigste varebilene som er å oppdrive. Her snakker vi nemlig om en 240-hesters turbomotor, herlig akselerasjon, elektronisk styrte støtdempere og skinnkledde sportsseter.

Opel Performance Center

Zafira OPC er i utgangspunktet ment for familier som er på jakt etter en kraftig motorisert syvseter. Varebilutgaven er selvsagt en norsk spesialitet - en kreativ tilpasning til det norske avgiftssystemet. OPC-betegnelsen, som er en forkortelse for Opel Performance Center, innebærer at bilen er blant de heftigste Opel kan tilby. Foruten Zafira OPC, markedsfører Opel for tiden OPC-varianter av Astra, Vectra og Meriva. Samtlige OPC-modeller kjennetegnes ved kraftige motorer og sportslige hjuloppheng.

Svak bakseteløsning

TEST: Opel Zafira OPC - 240 hk, 270.000 kr


Dagens Zafira - andre generasjon - ble introdusert høsten 2005. Vi hadde høye forventninger til bilen, som etterfulgte foregangsbilen Zafira I. Zafira II evnet imidlertid ikke å leve opp til våre forventninger. Vi bet oss merke i flere svakheter, men Zafiras hovedproblem er bakseteløsningene. Disse fremstår som gammeldagse og tungvinte sammenlignet med systemene de beste konkurrentene kan skilte med. Zafira er dermed ikke blant våre fleksibil-favoritter.

Dårlig plass

TEST: Opel Zafira OPC - 240 hk, 270.000 kr


Denne gangen sto imidlertid ikke bakseteløsninger på agendaen - vi snakker jo her om en varebil. Vi trodde derfor vi denne gangen kunne nøye oss med å konsentrere oss om motor og kjøreegenskaper. Det skulle imidlertid vise seg at seter ble et tema også i varebilutgaven, noe vi kommer tilbake til i plass og komfort-kapittelet.

Først tar vi imidlertid en tur ut på veien, for å nyte opplevelsen av en heftig og usedvanlig prisgunstig turbomotor.