TEST: Opel Omega 2.5 V6 -- Komfort Xtra large…

De skal være kjennere de som egentlig legger merke til de ytre forandringene på den siste utgaven av Omega - men man trenger ikke å være kjenner for å merke seg forskjellene på interiørsiden.

TEST: Opel Omega 2.5 V6 -- Komfort Xtra large…

De er ikke store, forskjellene på delene som emballerer Omegaens teknikk og kupé sammenliknet med forrige utgave. For utvendig har Opel begrenset seg til nye lykter, ny grill og nye støtfangere. Få bortsett fra kjennerne, vil derfor registrere at du har den nye Omega, mens naboen fortsatt sliter med den gamle.

Men lukk opp døren, og et interiør hvor knapt en plastbit er tatt med fra den forrige modellen møter deg.

Silkemyke overflater

Her finner du ikke lenger billige og lite eksklusive materialer, men et interiør som er svøpt i luksus. Den billige og ekle plasten som alle som har kjørt Omega har lært seg å hate, har forsvunnet. I stedet har alle brytere og større flater hvor dette oljebaserte kunststoffet har blitt brukt, fått en silkemyk overflate. Ikke bare er den nydelig å ta på, men den gir også en viss form for klasse. At interiøret i vår bil dessuten var svøpt i mykt og behagelig skinn, som for øvrig koster 11.500 kroner ekstra, la heller ikke noen demper på følelsen av luksus - selv om vi nok spør oss hvorfor Opel ikke tok seg bryet med å trekke girspaken og grepet på håndbrekket med dette behagelige materialet når de først var i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel har altså følelsen av å kjøre på andre klasse så definitivt forsvunnet fra Omega sin kupé.

Men oversikten er beholdt

Likevel har ikke Opel forandret det som virkelig fungerte i Omegaens interiør, for speedometeret er fortsatt så stort og lettlest at selv de med svakest syn kan korrigere deg dersom det går for fort - og informasjonsdisplayet er fortsatt både informativt og lettlest.

Oversiktlig ser dermed ikke ansamlingen av brytere på midtkonsollen ut, men det er bare et spørsmål om tilvenning før fingrene dine nærmest automatisk finner frem til riktig bryter.