TEST: Opel Astra: Stilig Coupe for viderekomne?

Markedet for mellomstore Coupeer bugner ikke akkurat av stort utvalg. Men der finnes noe for enhver smak, og de som verken ønsker seg den billigste eller de mest sportslige, finner et godt alternativ i Astra.

TEST: Opel Astra: Stilig Coupe for viderekomne?

Forrige "generasjon" Coupe fra Opel var Calibra, som var en god del lengre enn dagens Coupe på Astra-basis. Trinnet ned fra mellom-klassen til kompakt-klassen fører med seg flere forhold.

For det første blir de større Coupeene gjerne oppfattet som luksuriøse cruisere i langt større grad enn i kompakt-klassen. Et godt eksempel på dette er en bil som Peugeot 406. I kompaktklassen er det gjerne de mer sportslig anlagte coupeene som rår grunnen. Slik er det imidlertid ikke med Astra Coupe, som i langt større grad er ment å fryde øyet fremfor å kile gassfoten. At Opel sikter på et mer voksent publikum enn med Calibra er det derfor liten tvil om.

Konkurrentene står ikke i kø

På det norske marked kan du telle Astras Coupe med en hånd og noen ekstra fingre dersom du skal ha med samtlige i samme priskategori. Hver og en av disse bilene har spesielle personlighetstrekk, og retter seg mot forskjellige typer publikum. At Opel har funnet en nisje i dette relativt smale markedet er det liten tvil om.

Hvem er så konkurrentene? Vi snakker om biler som Hyundai Coupe (som retter seg mot dem som ønsker seg en langt rimeligere bil), Citroën Xsara Coupe VTS (som er et langt, langt mer sportslig alternativ enn Astra, Toyota Celica (som også er mer sportslig innrettet, og som sannsynligvis treffer et yngre publikum enn Astra). Og vi snakker til om Renault Megane Coupe og Saab 9-3 Coupe som muligens er de mest direkte konkurrentene til Astra Bertone Coupe -- biler som er lekrere stylet og mer påkostet enn sine søsken med Kombikupé eller sedan-karosseri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og hvordan Astra Bertone greier seg i konkurransen? La oss si det slik: Bilen har et par veldig sterke sider, og noen svært svake. Bla deg gjennom vår test for å finne svarene, eller klikk deg rett til Konklusjon og konkurrenter for å få en oppsummering og direkte sammenligning av bilens konkurrenter, samt vår anbefaling på veien.