TEST: Nissan Note 1,6 Tekna - moden smårolling

På tross av beskjedne ytre mål, oppleves ikke Nissan Note som en liten bil. Vi har testet toppmodellen Tekna med 1,6-liters bensinmotor på 110 hestekrefter.

TEST: Nissan Note 1,6 Tekna - moden smårolling


Nissan Note er relativt ny på markedet og bygger på samme plattform som Clio og Modus fra konsernsøsteren Renault. Note er imidlertid større med sine 408 centimeter mot Clios 399. Også akselavstanden på 260 centimeter er stor og minner mer om kompaktklassebiler.

Høybygg

Trenden med å bygge i høyden har også nådd Nissan og gjør at Note føles større enn lengden skulle tilsi. Med en høyde på 155 centimeter, 13 mer enn Clio, er den mer som en minifleksibil å regne. Mange direkte konkurrenter har den ikke, klassen er ennå relativt ny - men Opel Meriva og nye Skoda Roomster er noen kandidater. Til felles har de at de er høyreiste og fleksible småbiler med fokus på praktiske løsninger.

God plass

TEST: Nissan Note 1,6 Tekna - moden smårolling


Designen på Nissan Note er særegen, og i utstyrsversjonen Tekna og med mørktonede ruter som vår testbil hadde, ser den ikke så verst ut. De små kulene på frontlyktene til Micra har følgt med over til Note, og også interiøret har klare likheter med lillesøsteren. Plassforholdene er imidlertid langt bedre i Note, fire fullvoksne sitter komfortabelt, også på langtur. Dermed har Note egenskaper som gjør den til langt mer enn en bybil.

Diesel og bensin

TEST: Nissan Note 1,6 Tekna - moden smårolling


Nissan Note kommer med fire motorer, jevnt fordelt mellom diesel og bensin. De to dieselalternativene er en 1,5-liter i to ulike effektvarianter. Den svakeste yter 68 hestekrefter, mens den største har 86. Vårt testeksemplar hadde den sprekeste bensinmotoren, men man kan også bestille en 1,4-liter på 88 hestekrefter som utgjør innstegsmodellen. Startprisen er da 178.700 kroner. Billigste dieselmodell er priset til 206.400. Med 1,6-liter og Tekna utstyrsnivå begynner prisene på 228.600. Dyrest er dieselmotoren på 86 hestekrefter. 1,5 dCi Tekna koster 240.400 kroner.

Hvordan Nissan Note oppleves ute på veien, kan du lese om her.