TEST: Nissan Maxima - Beste japanske storbil?

Med unntak av de litt mer eksklusive merkene som Lexus, Infiniti og Acura, oppfattes sjelden japanske storbiler som nettopp det de skal verre: tunge, støysvake og store biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Nissan Maxima - Beste japanske storbil?

Nissan Maxima har ikke vært noe unntak i så måte. I vår prøvekjøring av forrige modell Maxima (en Maxima QX 3.0 V6) peker vi nettopp på at bilen har svært gode kjøreegenskaper og en fin komfort, men det er ingenting annet en bilens ytre og indre mål som minner om at dette faktisk er en storbil.

Kjedelig plast, få interiørdetaljer, ikke spesielt spennende design, og særlig utpreget -- et høyt støynivå fra dekkene, understreket dette.

Mye nytt i år

Men tidligere i år ble Maxima lansert i helt ny versjon. Et rakst øyekast er for så vidt nok til å avsløre at ting har skjedd, de nye lyktene gir bilen et mer aggressivt og eksklusivt preg.

Men karosseriformen er stort sett uendret, og bilen har blitt vel baktung etter vår smak. Så er da heller ikke Maxima bilen som appellerer til det yngre publikum.

Detaljer som teller

Men inne i kupéen er inntrykket et annet, og Nissan har tydeligvis jobbet aktivt med Maxima for å gi bilen et image som lever mer opp til størrelsen på bilen.

Det ble i alle fall vår konklusjon etter å ha testet bilen, og da har vi også hatt bilen gjennom en sammenligningstest mot Saab 9-5, Opel Omega og Toyota Camry.

Bla deg gjennom lenkene under bildet, og les begrunnelsen for vår påstand om at Nissan Maxima kanskje er den beste japanske storbilen på dagens marked.