Foto: Euro NCAP
Foto: Euro NCAPVis mer

Test Nissan Leaf nå

Selv om den ikke kommer før senere i høst kan du allerede nå prøvekjøre Nissan Leaf i Oslo.

Nissan Leaf kommer først til Norge på slutten av året, men allerede denne uken kan også du teste den oppsiktsvekkende elbilen.

På Aker Brygge i Oslo holder nemlig Nissan et såkalt roadshow, og har med seg et antall Nissan Leaf som hvem som helst med gyldig førerkort kan få prøve.

Kanonpris

Nissan Leaf er kåret til Årest Bil i Europa, og det er ventet stor ståhei når den kommer på markedet i løpet av høsten. Vi skrev tidligere at prisen er satt til 255.000 kroner, en pris vi mener er kanonbra.

Dette er knappe 15.000 kroner mer enn de nærmeste konkurrentene, men bare det ekstra utstyret Nissan Leaf har utover de andre bilene er verdt mye mer enn differansen.

Deretter kommer elementer som at Leaf med sine fem seter er en langt mer fullverdig familiebil enn de andre, og har en rekkevidde som de færreste elbiler med samme størrelse er i stand til å konkurrere med.

Holder hva den lover

NORSK LEDER: Nissan Leaf er verdens og Norges mest solgte elbil og Norge ble skrytt opp i skyene for sin elbilpolitikk av Nissan Europas ledelse under seminaret. Her fra Zero Rally med Dinsides representant Skillebæk i 2012. Foto: DINSIDE
NORSK LEDER: Nissan Leaf er verdens og Norges mest solgte elbil og Norge ble skrytt opp i skyene for sin elbilpolitikk av Nissan Europas ledelse under seminaret. Her fra Zero Rally med Dinsides representant Skillebæk i 2012. Foto: DINSIDE Vis mer


Vi i DinSide deltok med en Nissan Leaf under årets Zero Rally. Den tok oss til en hederlig andreplass i den største klassen, og Leaf viste seg fra beste side. Den oppgitte rekkevidden på 170 km viste seg å være reell, og bilen var også blant de sterkeste i klassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Batteriene i Leaf lar seg også lade raskt, noe som er vesentlig i det daglige bruk. At bilen kommer fra en av de store aktørene i bilbransjen er heller ikke noe minus.

Showet på Aker Brygge varer til og med søndag 7. august, og er åpent for alle. Ønsker du derimot å forhåndsbestille tid for prøvekjøring, så melder Nissan at dette kan gjøres på denne Facebook-sida.