TEST: Mondeo med 205 hestekrefter - sport eller ikke?

Den ikke altfor spennende Ford Mondeo kommer nå med ny toppmodell - ST 200. Kan en 2,5-liter med 205 hestekrefter lokke til seg familiefedre med blytung høyrefot, og ikke minst vil de betale 469.100 kroner?


Rett før den nye Mondeo dukker opp, presenterer Ford et nytt flaggskip av den eksisterende modellen. Det er først og fremst utseendet som gjør denne bilen litt spesiell. Dype støtfangere og sideskjørt utstråler sportslighet, og nettinggrillen gjør at ST 200 får et aggressivt utseende. Støtfangeren bak har også blitt pyntet opp med litt netting, og eksosen kommer ut av to store forkrommede rør - ett på hver side.

Helt feil dekk og felg

ST 200 skal være utstyrt med dekk i dimensjon 215/45 montert på 17 tommer felger. Av en eller annen grunn var vår testbil utstyrt med 195/65 montert på 15 tommer felger. Dette er av stor betydning for kjøreegenskapene, og alle konklusjoner som angår kjøring og komfort er trukket på det grunnlag at bilen hadde fullstendig feil dekkdimensjon.

Innvendig

Selv om ST 200 ser en smule friskere ut enn en vanlig Mondeo utvendig, er det ikke mye som skiller den fra en vanlig Mondeo på innsiden. I motsetning til en vanlig Mondeo har ST 200 blå instrumentskiver, skinnratt og litt rutete plastikk rundt instrumentpanelet. Et særdeles positivt trekk ved ST 200 er imidlertid de fantastiske Recaro setene som passer perfekt til bilens komfortable fremferd.

Hvor mye er du villig til å betale?

Til tross for mye utstyr, kraftig motor og påkostet utseende lurer vi litt på hvor mye du er villig til å betale for en Mondeo ST 200. Nesten 470.000 kroner er stivt, og antagelig skal du være skikkelig Mondeo entusiast for å signere kontrakt på denne bilen.