TEST: Mini Cooper

Nye Mini er stor. Større enn orginalen, og mye kjappere. Der er mer arv fra BMW enn fra det lille rare hundehuset på fire hjul.

TEST: Mini Cooper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den er forhjulsdrevet, men har allikevel lånt deler fra BMW 3-serie. Den ligner sin forgjenger, men tar kjøreegenskapene ett skritt lengre. Og vi kan avsløre allerede i innledningen at den er hylende morsom å kjøre.

Kjøreglede

Mange detaljer på nye Mini er påklistrede designeffekter. Det er en overhengende fare for at ”nostalgi-produkter” faller igjennom fordi de ikke er gode produkter på egne ben. Da BMW valgte å satse på merkevaren Mini tok de en sjanse, en Mini-lignende sak uten eget særpreg ville vært en katastrofe.

Nye Minis liv frem til nå har vist at de anglofile tyskerne har fått det til. Bilens utseendet ble hyllet da bilen ble vist for et drøyt år siden, og Mini følger opp ved å gi mye kjøreglede for den som sitter bak rattet.

Mye plast

TEST: Mini Cooper

Plasten som omkranser det store midtmonterte speedometeret er tøff, det er plast på plastens premisser. Når samme plasten gis aluminiumseffekt, og brukes som ”fake-avstivninger” i midtkonsoll og dører blir det stusselig. Ingen blir overrasket om det er plast å finne i en bil som denne – ærlig plast.

Alle er glade

Et langt panser som skjuler et uanstendig antall sylindre vekker av og til litt oppsikt. Noen ser med beundrende blikk, noen rister på hodet – og det er ikke alltid like lett å være testførerer, og slik sett bli assosiert med redskapen man befinner seg i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Mini tiltrekker seg mye oppmerksomhet, en annen type oppmerksomhet en syvsiffer-glisene. Alle er glade, smiler og peker. Noen gjør plass til deg når du skal ut på motorveien fordi de har lyst til å nyte synet, og det alltid folk rundt bilen når den er parkert. Mye er nok nyhetens interesse, men hvis positiv oppmerksomhet frister er nye Mini et godt alternativ.

Alle har en historie

En eldre dame kommer bort og forteller at hennes familie reiste på ukelange campingferier i en sånn en, og gir deg ros for å ha holdt den gamle bilen så fin.

Et middelaldrene par nyter synet av nye Minien, forteller om sin første, og når de tusler videre er de første forsiktige sonderinger fra mannens side om familiens bilbehov i gang.

TEST: Mini Cooper

Og gutta som henger utenfor Statoil med Golfer og A3er som subber bakken og med godt over typegodkjent brede dekk – de nikker anerkjennende til Miniens tøffhetspotensiale.

Og jeg er fornøyd fordi det alltid er hyggelig å få ros av en gammel dame, det er gøy å vekke sovende bilinteresse hos middelaldrene – og jeg vet jeg disponerte verktøy til å kjøre fra gutta med brede dekk innover skogene.

Noe mer

Nye Mini er definitivt mer enn et designstatement. Det er viktig for bilen som skal være BMWs kriger i småbilklassen. Selv om bilen har est ut i alle retninger er imidlertid ingen tvil om at det fortsatt er en liten bil.

At den er liten og lett har visse fordeler, i neste avsnitt kan du lese om Motor og kjøreegenskaper.