TEST: Mercedes-Benz CL 600 - Rikingenes leketøy

Vi er i rikingenes lekegrind nå, bak rattet i Mercedes-Benz CL 600...

TEST: Mercedes-Benz CL 600 - Rikingenes leketøy

Mercedes-Benz CL 600 ser du ikke parkert utenfor billigkjedenes glorete neonskilt. Du ser ikke en eier av en CL 600 rusle inn på dagligvareforretningen med et dusin bonuskort i lommeboken, og du ser definitivt ikke noen CL 600 stå parkert utenfor lokalene til Fremtiden i våre hender...

Sjansen er større for at du ser en Mercedes-Benz CL 600 plassert utenfor Theater Cafeen, eller ved avkjøringen til Nesøya i Bærum. Ikke det at sjansene for å se en Mercedes-Benz CL er stor i det hele tatt, det er nemlig bare solgt 15 stykker her på berget i år.

To millioner

Og det er slett ikke rart, for vårt eksemplar kostet den nette sum av 1.908.900 kroner - men da har du tross alt flere krefter enn hva et normalt hjerte har godt av, mer skinn enn en dyreverner vil like å sette pris på, og så mange sylindre at Mercedes-Benz velger å ikke bruke alle ved vanlig kjøring.

Dersom du fortsatt lurer på om det mangler noe i CL 600, er svaret et klinkende klart NEI. Denne brakka er så fullstappet med utstyr og elektronikk at selv den mest kresne lar seg blende.

Radar

For her har du radar, som måler avstanden til forankjørende og bremser bilen dersom du kommer for nær (Distronic), selvfølgelig stabilitetskontroll (ESP), seter med massasjefunksjon og kjølefunksjon for svette rygger, og Keyless-Go - hvor nøkkelen er et kredittkort med en liten brikke som bilen kommuniserer med. Dermed låser den seg automatisk når du går, låser seg opp når du kommer og starter når du trykker på den forkrommede knappen som er innfelt i nøttetreet på toppen av gearvelgeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med tanke på tidligere tiders norsklærere ble vi nok noe betuttet over å finne ut at CL 600 også har sin ABC, men gledelig overrasket over å oppdage at det i realiteten er et system som forhindrer krengning ved hurtig kurvekjørsel.

Joda, Mercedes-Benz briljerer med tekniske løsninger som har forkortelser nok til å utfylle en doktoravhandling. De briljerer med luksus og edle materialer - og ikke minst med en følelse av kvalitet som du knapt finner noe annet sted. Men så er da også CL 600 modellen som skal bevise Mercedes-Benz sin tekniske kompetens, den er toppmodellen og den er modellen som skal vise konkurrentene at de fortsatt har langt igjen. Hvorvidt den greier det, kan du enkelt finne ut av ved å lese resten av testen.