TEST: Mercedes-Benz C 200 Kompressor Sportcoupé

Med lanseringen av A-klasse ble det tydelig at ”Kjøpesterke menn over 40” ikke lenger er eneste målgruppe for Mercedes-Benz. C-klasse Sportcoupé er nok et steg på veien mot større markedsandeler.

TEST: Mercedes-Benz C 200 Kompressor Sportcoupé
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er lett å forstå logikken i at Mercedes-Benz tradisjonelt har laget biler med appell til godt voksne menn - denne kundegruppen har nemlig alltid hatt stor kjøpekraft.

Også dagens "Menn over 40" har stor kjøpekraft, forskjellen er at de ikke lenger er alene om å disponere velfylte lommebøker. Bilselgere opplever stadig oftere at kvinner tropper opp for å kjøpe bil uten bistand fra menn. Og det er mange år siden det ble regnet som oppsiktsvekkende at unge mennesker kjører rundt i nye og elegante biler.

Talende eksempel

Det faktum at stadig nye grupper besitter stor kjøpekraft, er noe Mercedes-Benz åpenbart har merket seg. C-klasse Sportskupé er et talende eksempel på nettopp det. Nå skal Mercedes-Benz sikre seg innpass også blant velstående kvinner og unge menn.

Dristig kombihekk

De fleste er enige om at den nye ordinære C-klassen er både elegant og lekker. Likevel er det nok godt voksne menn som finner denne bilen aller mest tiltrekkende. Derfor fikk design-avdelingen hos Mercedes-Benz frie hender til å ”av-traustifisere” C-klasse. Først ble bakdørene fjernet og fordørene forlenget. Så ble bagasjelokket amputert og ersattet med en dristig og særegen kombihekk. Resultatet er et svært kort overheng, noe som gir bilen et svært kompakt utseende.

Fet stjerne i grillen

Fronten fikk stort sett være i fred, bortsett fra at ribbene i grillen ble færre og tykkere. Samtidig ble stjernen på panseret byttet ut med en stor stjerne i grillen, ala SL, SLK, CL, A-klasse, M-klasse og G-klasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vekker oppsikt

Selv om endringene i forhold til C-klasse egentlig ikke er så mange, har Sportcoupé en helt egen identitet. Hvis du har lyst på oppmerksomhet i sommer, er en Sportcoupé et av de beste virkemidlene du kan finne. Vi har i hvert fall sjelden opplevd at så mange har snudd seg etter en bil.

C-klasse Sportcoupé har et ambisiøst navn. Lever den opp til sitt sportsimage? Les mer i artikkelen ”Motor og kjøreegenskaper”.