TEST: Mercedes-Benz A170

Forrige A-klasse var en spennende ide, den nye generasjonen tar ideen mye nærmere mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Mercedes-Benz A170


Nye A-klasse tilbyr fleksibilitet og komfort på en måte som ingen andre i klassen klarer, og det til tross for at den er mye kortere enn konkurrentene. Det er modig av Mercedes-Benz å lage en bil som er kortere enn Polo, og som har høyere pris enn Golf – da skal en del andre kvaliteter til for å overbevise oss og kundene.

Kompaktklasse?

A-klasse er etter lengden å dømme en småbil, bredden og akselavstanden sier klart kompaktklasse mens høyden flørter med fleksebilene. I tillegg er bagasjerommet på størrelse med biler i mellomklassen, og forseteplassen er romslig selv for lange personer.

Det er særlig akselavstanden og bredden som gjør oss trygge på at A-klasse har noe i kompaktklassen å gjøre, og vi ser på biler som Volkswagen Golf, Audi A3 og BMW 1-serie som naturlige konkurrenter. Disse ligger også i samme prisområde som A-klasse.

Kopiert

Utgående A-klasse hadde designelementer som etter hvert dukket hos andre produsenter, særlig løsningen for sidevinduprofilen har ofte dukket opp hos andre produsenter. Også den nye A-klassen vil nok påvirke andre produsenters løsning på avslutning av sidevinduene.

A-klasse ser mer tydelig bred ut bakfra enn forfra. Rett bakfra ser den nesten litt sur og sidrumpa ut med baklys som renner nedover, og det smilet baklysene begynner på blir ødelagt av profilen på bagasjeromsluken.

Høy komfort

image: TEST: Mercedes-Benz A170


Bak rattet er verken spenstige kjøreegenskaper eller småbilfølelse slående, det er komforten som gjennom lavt lydnivå og god kjørekomfort som blir lagt merke til den første tiden bak rattet. Særlig fjæringskomforten er betydelig bedre enn det størrelsen antyder.

Billigste A-klasse koster 220.000 kroner med en 1,5-liter på 95 hestekrefter. Vi har testet en 1,7-liter med 116 hestekrefter, og den motoren og kjøreegenskapene kan du lese mer om her.