TEST: Mercedes-Benz A 140 Lang

17 centimeter, eller lengden av to kredittkort. Det var alt som skulle til for å gjøre A-klasse til et svært interessant alternativ for urbane småbarnsforeldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Mercedes-Benz A 140 Lang
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den nye langversjonen av A-klasse er 377 centimeter lang og altså 17 centimeter lengre enn den ordinære A-klassen. 17 centimeter høres lite ut, men Mercedes-ingeniørene har utnyttet hver eneste millimeter av dem, noe som har resultert i at langversjonen av A-klasse byr på gigantisk bakseteplass. I tillegg er bakdørene blitt særdeles brede, noe som forenkler "inn- og utmontering" av barn.

Vellykket ansiktsløfting

Vi skal snart se grundig på både bakseter og bagasjerom, men først tar vi oss en liten titt på design. Den ordinære A-klassen, som ble lansert i 1998, fikk en ansiktsløfting i mars i. Selv om endringene er relativt få i antall, har bilen fått et langt mer moderne uttrykk. Ja, A-klasse er faktisk blitt så forandret at første generasjon A-klasse til sammenligning har fått et nesten gammeldags preg.

Klart lykteglass

Den mest synlige endringen er de nye frontlyktene, som nå er beskyttet av klart glass. I tillegg har støtfangerne blitt utrustet med lister, noe som øker bilens detaljrikdom. Dørlister har også kommet til og luftinntaket under skiltet har blitt todelt. Grillen, som før hadde tre riller, ble ved hjelp av en ekstra rille mer raffinert og det oransje feltet i baklyset ble erstattet av mer tidsmessig hvitt glass.

Korte overheng

A-klassen kjennetegnes imidlertid fortsatt ved sin skrå front, sin høyde og sitt kompakte utseende. Hjulene er plassert i ytterkant av bilens hjørner, noe som gir korte overheng både foran og bak.

Langversjonen er til forveksling lik den nye versjonen av sin lillebror, og det er kun de brede bakdørene som avslører langversjonens ekstra lengde.

A140 L er, som navnet tilsier, utrustet med en 1,4-liters motor. Holder dette for en bil som veier 1.135 kilo? Les mer i artikkelen "Motor og kjøreegenskaper".