TEST: MB C 200 Kompressor - C for kjøreglede?

Hjulboltene er det eneste den nye C-klassen har arvet fra den forrige utgaven, ellers er alt nytt. Og det merkes.

Det var nesten litt vondt å se herremannen som parkerte ved siden av vår nye C200 Kompressor i sin gamle C-klasse. For det var først da vi - og ikke minst han - virkelig la merke til hvor gammel og utdatert den forrige utgaven av C-klassen har blitt.

Borte var den litt diskrete eleganse som man tidligere har forbundet med C-klasse, tilbake var en klumpete og foreldet design - nærmest et gufs fra fortiden.

Krympet S-klasse

Men det er ikke bare eiere av gamle C-klasser som får tårevåte øyne av nyskapningen, også eiere av Mercedes nye S-klasse må finne frem tørkepapiret. På avstand er det nemlig nærmest umulig å skille de to, spesielt bakfra og fra siden. Profilen og hekken er så og si identiske, det er først når du kommer nærmere du legger merke til at bilen tross alt er noen nummer mindre enn hva en S-klasse er.

Du kan lese vår test av Mercedes-Benz S500 her.

Billig hardplast

Selv om meninger om design i aller høyeste grad er individuelt, er det vanskelig å underslå at vi faller pladask for C-klassens design og formgivning - også hva gjelder interiøret. For selv om instrumentene er sparsomme, her finner du ikke annet enn speedometer, turteller og tankmåler - samt et tekstvindu for Command, får man den trygge og solide følelsen som Mercedes er så flink til å bake inn i sine biler. Derfor blir det også vanskelig å forstå at Mercedes har satset på billig hardplast på endel detaljer - spesielt siden alt annet tilsynelatende er så gjennomtenkt i C-klassens indre.

Mye utstyr

Men om vi klager litt på at Mercedes-Benz har spart på plastkvaliteten er det ingen grunn til å klage på utstyrsnivået, og spesielt ikke hva gjelder sikkerhetsutstyr. For C-klasse har to kollisjonsputer foran, kollisjonsputer i dørene og puter som skal beskytte hodet. I tillegg har bilen ESP (elektronisk stabilitetsprogram), blokkeringsfrie bremser og brake-assist - som gjenkjenner en panikksituasjon og umiddelbart gir deg fullt bremsetrykk.

Utstyr som elektriske justerbare speil, elektriske vindusheiser, manuelt klimaanlegg og annet komfortutstyr er også standard utstyr i C-klasse.