TEST: Mazda 626 1.8i Exclusive -- Familiær kjedsomhet

Familielikhet og identitet er viktig., og identitet. Mazda mener de har lykkes med å frembringe begge kvalitetene tydeligere i den nye 626.

Publisert
TEST: Mazda 626 1.8i Exclusive -- Familiær kjedsomhet

Du må være kjenner for å se forskjellene på den nye utgaven av Mazda 626 sammenliknet med den gamle. Men er du det, vil du fort oppdage at fronten er forandret. Nå har nemlig også 626 fått familieansiktet som vi kjenner fra blant annet Demio, Premacy og MPV - et "ansikt" alle Mazdaer så nært som sportsbilen MX-5 vil bli utstyrt med.

Men forandringene dreier seg om mer enn bare en ny front, designerne har nemlig også fått lov til å boltre seg med hekken. Resultatet var to nye baklys, som knapt skiller seg fra de gamle.

Nytt ratt og mer krefter

Det nye rattet, sammen med lysere farger og to-tone design i interiøret, forsterker dessuten følelsen av at Mazda 626 er en helt ny bil. En følelse som bare blir forsterket når man starter motoren. For 1,8-literen har også blitt forandret og modifisert, resultatet er at ingeniørene har hentet ut hele 10 hester mer enn hva de gjorde av den gamle 1,8-literen. Dreiemomentet er også øket, nå er det 152 Nm ved 4.000 omdreininger mot 147 Nm tidligere.

Prakisk som før

Som vi alle du skjønner har det skjedd mye med Mazda 626, men på vesentlige punkter har den ikke forandret seg. For 626 er fortsatt like praktisk og familievennlig, den virker fortsatt like solid - og er fortsatt like drepende kjedelig som den alltid har vært.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer