TEST: Mazda 6 2,3 Sport stv

Nok hestekrefter og svært velutstyrt Mazda 6 er en av de mest attraktive stasjonsvognene i mellomklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Mazda 6 2,3 Sport stv
image: TEST: Mazda 6 2,3 Sport stv


Biler i mellomklassen med sterkere motorer enn det du vanligvis finner i business-utgavene gjør vanligvis et realt hopp i pris. Skal du ha en stasjonsvogn i denne klassen med over 160 hestekrefter er prisen vanligvis krøpet godt over 400.000 kroner.

Mazda 6 med en 2,3-liter på 166 hestekrefter koster fra 364.900 kroner, og da er det snakk om en velutstyrt modell med skinnseter, 17-tommers felger og fullt musikkanlegg. Legger du på 20.000 kroner får du også navigasjonssystem, og det er den modellen vi har testet.

Sport

Det er ikke bare 17-tommers felger som rettferdiggjør modellbetegnelsen Sport, kjøreegenskapene er blant de sportslige i klassen og også motoren legger til rette for effektiv kjøring.

De voldsomme eksosmunningene som dukker opp i under støtfangeren bak er ekstrautstyr, og det er kanskje like greit siden de må sies å være litt overdimensjonerte og at eksoslyden ble litt vel påtrengende i en bil som tross alt er ment som en familiebil.

Bra som billig

Vi har tidligere testet business-utgaven til rett under 250.000 kroner. Det er en mer moderat motorisert og utstyrt variant, men også den ga et positivt inntrykk av å være mye bil for pengene.

Lav pris er vel og bra, men det hjelper lite hvis opplevelsen bak rattet er stusselig. Les videre om motor og kjøreegenskaper her.