TEST: Lur trådløs handsfree

Nå er det mulig å slippe proppen i øret når du snakker i mobil. Å holde selve telefonen i handa er som kjent ulovlig, og vi regner ikke med at noen gjør det...

TEST: Lur trådløs handsfree

  1. Store bilder


Nå har det derimot dukket opp et nytt produkt som kan gi deg full handsfree-løsning uansett hvilken bil du kjører. Det er derimot en fordel om man har solskjerm som kan felles ned på førerplass. Det er her handsfreen skal festes, men først må den kobles til telefonen som må være utystyrt med Bluetooth.

Selve tilkoblingen er enkel. Du kan også koble flere telefoner til enheten slik at for eksempel flere brukere på samme bil kan bruke den. Det er nemlig i hovedsak i bilen denne kan brukes, eller eventuelt på en arbeidsplass. Den er ikke egnet til skjortelomma eller lignende på grunn av størrelsen. Den er 13,8 centimeter lang, 6 cenitmeter bred og 2,5 centimeter tjukk. Vekten er 133 gram. Med andre ord kjenner du at du har den med deg. I bilen derimot blir størrelsen uproblematisk. I tillegg er den også godt fargeavstemt mot både grå og sorte taktrekk.

I bruk


Supertooth lades med en kabel fra sigarettenneren. Mens den lades må den ligge i nærheten av tenneren og er dermed lite brukbar siden mikrofonen kommer for langt unna munnen på brukeren. Men, når den er ladet fjerner du ledningen og monterer den i solskyggen. Permanent tilkobling til bilens strøm er ikke nødvendig. Batteriet på Supertoothen holder lenge. Opptil 15 timer taletid og 800 timer standby lover leverandøreren. Vi opplevde også at den er drøy på batteriet og at akkurat det ikke er noen svakhet. Det er også tatt høyde for at solskjermen også skal virke som solskjerm. Mikrofonen kan vris rundt og det sørger for bra lydopptak uansett vinkel på solskyggen. For å svare og legge på brukes en knapp på mikrofonarmen. Høytaleren sitter på selve enheten og gir god lyd. Vi opplevde litt ekkotendenser hos mottaker av samtalene, men det kunne justeres bort ved å dempe volumet på vår telefonen og øke volumet på Supertoothen.

Vi har brukt den en periode og kan anbefale produktet. Den koster en snau tusenlapp i diverse nettbutikker. Supertooth leveres blant annet av Topgear.