TEST: Lexus SC430

Selv om det er mange tiår siden japanerne inntok det europeiske bilmarkedet, har tyskere og italienere inntil nylig hatt det europeiske luksusbilmarkedet for seg selv. Men så kom Lexus...

TEST: Lexus SC430
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det var i 1983 at Toyota i all hemmelighet bestemte seg for å utfordre de europeiske luksusbilprodusentene. Seks år senere, i 1989, fikk verden se Lexus LS400 - og et nytt bilmerke var født. I dag tilbyr Lexus en rekke modeller i luksussegmentet og utfordrer tradisjonsrike europeiske bilprodusenter som Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Stor og luksuriøs

Sist ut er SC430, den første cabrioleten i den unge bilprodusentens historie. Og SC430 er ingen hvilken som helst cabriolet. Bilen er både stor, tung, muskuløs og svært luksuriøs.

Nærmest pompøs

SC430-designen er oppsiktsvekkende, på grensen til pompøs. Panseret er langt og høyt og preges av enorme frontlykter der hele fire lyskilder trenger frem fra en forkrommet bakgrunn. Store 18-toms felger er plassert langt fremme i snuten, noe som gir et relativt kort overheng foran.

Også sett bakfra er SC430 noe for seg selv. En lang, høy og bred hekk preges av to eksosrør og en særegen spoiler. Formene er runde og skarpe vinkler er så godt som fraværende.

Nedfellbart ståltak

Selve kupeen ligger som en boble midt på bilen og ser usedvanlig liten ut sammenlignet med resten av doningen. Hadde vi ikke visst bedre, ville vi trodd at SC430 var en kupé, taket er nemlig i stål. Men taket kan fjernes, noe som i seg selv er et fascinerende skue. I løpet av drøye 20 sekunder brettes ståltaket i to og forsvinner inn under bagasjelokket. Vips, så er SC430 blitt en fullverdig kabriolet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyr japaner

SC430 koster hele 1,3 millioner kroner, og er dermed den dyreste japanske bilen som selges i Norge. 1,3 millioner kroner er mange penger. Så mange at du alternativt kan bli eier av fire stykk Toyota MR2 - eller en Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet. Det er derfor ingen hemmelighet at vi hadde høye forventninger da vi inntok førersetet i SC430. Du får vite om forventningene ble innfridd her.