TEST: Lexus RX300

For mye av det gode kan være praktfullt. Derfor er listen over ekstrautstyr kort på Lexus RX300 - grunnen er naturligvis at alt er standard.

TEST: Lexus RX300
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En Lexus RX300 er ikke den billigste bilen i gata. Slett ikke. For med en utsalgspris på 799.000 kroner skal du ha noen år i arbeidslivet på nakken før du kan signere kontrakten og fortsatt sove godt om natten.

Men for de snaue 800.000 kronene får du en bil så komplett utstyrt at det eneste du kan velge fra listen over ekstrautstyr er navigasjonssystem og elektrisk drevet soltak. Resten er standard ...

Luksus Lexus

Og at Lexus RX300 er en luksusbil kan ingen bestride. De skinnkledde setene, trevirket i interiøret og utstyrsnivået sender klare signaler om at Lexus RX300 henvender seg til de av oss som ikke tar til takke med en ordinær SUV.

For med RX300 skal Lexus konkurrere mot storheter som BMW, med X5, og Mercedes-Benz M-klasse.

Ting å lære

Luksusen til tross, Lexus har fortsatt ting å lære. For hvorfor skjønner ikke Lexus at halvblank plast, med bokstaver og tall i nær sagt alle regnbuens farger ikke passer inn i et miljø hvor tre og skinn dominerer?

Heller ikke er vi imponert over "kassen" som har blitt plassert mellom forsetene. God plass, javel - men finishen er ikke en bil til snaue 800.000 kroner verdig.

Hva er Lexus?

Merket Lexus ble kreert for å yte Audi, BMW og Mercedes-Benz konkurranse på det amerikanske markedet - og det er Toyota som står bak. Det gjør de fortsatt, og går du en Lexus etter i sømmene vil du finne beviser. Blant annet var tanklokket på vår bil fra Toyota, med Toyota-merker og det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og det går igjen når du åpner førerdøren og setter deg inn bak rattet. På dashbordet vil du nemlig finne brytere og knapper som er hentet fra biler som bærer navnet Toyota på bakluken. For eksempel har Lexus brukt samme døråpnere innvendig som Toyota bruker i Avensis. Og trass i at det står "Lexus" i gullskrift på skjermen på midtkonsollen er det samme skjerm som i hybridbilen Toyota Prius.

Hvordan komforten er? Det kan du lese mer om her.