TEST: Lexus IS 200: BMW-killer?

Resepten er ikke ny, og Lexus legger da heller ikke skjul på at de vilt og hemningsløst har kopiert BMW 3-serie i sin nye IS 200. Målet er å fortære markedsandeler fra den tyske bilprodusenten.

TEST: Lexus IS 200: BMW-killer?Komplett prøvekjøring Lexus IS200

Komplett prøvekjøring MB C200 Komp.

Komplett prøvekjøring BMW 320

Duell BMW 320 vs. IS200.

Duell Mercedes C200 vs. IS200

I Norge er ikke Lexus noe kjent bilmerke, trass i at de har solgt biler her til lands i en årrekke. Problemet for Lexus har vært at de har hatt et svært så begrenset antall bilmodeller å tilby sine kunder. For det er bare slagskipet av en toppmodell, LS 400, som har vært tilgjengelig - og den har i dag en prislapp på godt over millionen.

Sannheten bak Lexus

Men hva er det egentlig som skjuler seg bak merkenavnet Lexus? Svaret er noe så jordnært og lite eksotisk som Toyota - for Lexus er Toyotaene for dem som forlanger noe mer. Derfor finner man igjen brytere og knapper fra Corolla i interiøret på IS 200, og på plastdekslene som skjuler rekkesekseren står det Toyota å lese.

Likevel vil du ikke få kjøpt Lexus hos en Toyota-forhandler; vil du ha Lexus må du nemlig innom Lexus forhandleren - og den foreløpig eneste ligger i hovedstaden. Imidlertid er det flere Toyota-forhandlere rundt om i landet som har anskaffet seg en IS200, slik at du kan få demonstrasjonskjørt bilen flere steder enn i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota i Japan

Men om Lexus i bunn og grunn er aldri så mye Toyota, i Japan heter Lexus IS 200 Toyota Altezza, er det ikke mye som minner om Toyota ute på landeveien - eller hva gjelder design. For Lexus IS 200 formidler klart og tydelig hva intensjonene er. Derfor vil du aldri kjede deg bak rattet, aldri helt venne deg til instrumentpanelet - med sin særegne design - og aldri slutte å prise følelsen.

For Lexus IS 200 kommer væpnet til tennene, og skytset er stilt inn på BMW 3-serie. Bli med videre på turen langs svingete norske fylkesveier og finn ut av hvorfor BMW bør tenke på å ta ladegrep...