TEST: Land Rover Discovery Td5

Syv seter og seriøse evner i terrenget skaper kanskje den perfekte flerbruksbil. Stil og aura av eventyr øker bruksmulighetene ytterligere for Discovery som har fått en ansiktsløftning.

TEST: Land Rover Discovery Td5
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ansiktsløftningen har gjort fronten svært lik nye Range Rover, og de runde lyktprofilene og de grove ribbene i grillen vil nok bli et Land Rover-kjennetegn i tiden fremover.

Mye Range Rover

Nostalgi preger designen på nye Range Rover, den ligner veldig på den klassiske første Range Roveren. Ser vi bort i fra utseendet er det imidlertid lite i nye Range Rover som ligner på forgjengeren. Den arven har derimot Discovery tatt opp, blant annet er systemet for firehjulstrekk en arv fra klassikeren. Også Defender bruker den velprøvde mekanikken i dag.

Aura

Klassisk britisk eleganse og et snev av eventyr er attributter ved Discovery som konkurrentene ikke kan, eller klarer å etterligne. Engelsk sladrepresse er full av såkalte ”it-girls”. De blir invitert i alle selskaper, men ingen vet helt hvorfor – de har bare et eller annet ved seg. Slik er det også med produktene fra Sollihull i England, de har noe ved seg som skiller dem fra mengden.

Eneste alternativ

Vi har kjørt dieselutgaven som dessverre er eneste fornuftig alternativ i Norge. Grunnen til det er en prisforskjell på nesten 200.000 kroner opp til utgaven med V8-bensinmotor. Vi må derfor leve med en utgave som er på grensen til for effektsvak og som bråker en del.

Her kan du lese videre om gode kjøreegenskaper og stor svingradius.