TEST: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Jeep har hentet svært lite fra lagerhyllene til Mercedes etter fusjonen, men en ting har de funnet – en herlig dieselmotor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland


Jeep Cherokee kom på markedet i 1984 og eksisterer enda. Den større modellen Grand Cherokee dukket for første gang opp i 1993 og dagens modell er den tredje generasjonen. Ny modell er ikke ventet før i 2005, samme år som neste Mercedes-Benz M-klasse kommer.

Vi hadde forventet allerede nå at Jeep skulle hente mer varer fra Mercedes, men det har uteblitt. Siste versjon av Grand Cherokee er som den alltid har vært og fornyelsesprosessen går forholdsvis sakte. Det merkes også, men ikke på alle områder. Motormessig kommer Grand Cherokee godt ut og utstyrsnivået i Overland er også imponerende. Noe av de få tingene som mangler er TV og navigasjonssystem.

Seriøs

Det er annerledes å kjøre Jeep enn det er å kjøre Mercedes M-klasse og BMW X5. Grand Cherokee føles mer som en terrengbil og er det også. Det går litt utover kjøreegenskapene og komforten, men terrengegenskapene er uovertrufne og den kan trekke tilhengere med totalvekt på 3.360 kilo.

Mer om kraftig firehjulsdrift og sterk motor finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!