TEST: Jeep Compass CRD

Lettkjørt og klasserelativt sprek, og med tydelige trekk fra storbrødrene, er det plass for Jeep Compass i folke-SUV-klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Og med en toliters moderne dieselmotor under panseret og moderat startpris, er det sannsynlig at denne bilen vil bli Jeeps definitive storselger i Norge. Størrelsen er som en Toyota RAV4, det vil si blant de mindre folke-SUVene.

Veiegenskaper er tross utseendet det viktigste for de fleste bilkjøperne i denne klassen, og Compass leverer en kombinasjon av kompaktklassens lettkjørthet og SUVenes evne til å flyte over store ujevnheter. Den har også en litt mer avansert firehjulsdrift enn snittet i klassen.

Tradisjon utro

TEST: Jeep Compass CRD
TEST: Jeep Compass CRD


De litt enkle folke-SUVene er biler et godt stykke Jeeps vanlige modellutvalg som stort sett er svært dugelige terrengbiler. Den utrolige salgssuksessen denne klassen har opplevd har nok irritert og bekymret, særlig siden disse bilene er en slags wannabe-Jeeps.

Svaret er Compass, eller for å være helt nøyaktig var vel første forsøk siste generasjon Cherokee som ble så dyr i Norge at den falt ut av den populære folke-SUV-klassen. Prisene på Compass er imidlertid mer enn konkurransedyktig.

Prisgunstig

Som nevnt er prisen Compass største fortrinn, og da tenker vi spesielt på innstegsversjonen Sport som koster 335.000 kroner. Startprisen gjør Compass med god margin til rimeligste bilen i folke-SUV-klassen.

Testbilen var det dyrere alternativet Limited som koster 375.000 kroner, heller ikke det så verst med tanke på at det inkluderer utstyr som skinnseter og navigasjonssystem.

Videre skal vi se nærmere på motor og kjøreegenskaper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer