TEST: Jaguar X-Type 2.0 V6

Endelig har det kommet en Jaguar som passer for mennesker uten kapitalinntekter. Jaguar X-Type 2.0 V6 har en utropspris på 452.900 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Jaguar X-Type 2.0 V6
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Britiske Jaguar sikret seg sitt eksklusive navn allerede i 1936, etter å ha gått under det langt mindre grasiøse navnet The Swallow Sidecar Company siden 1922. Siden den gang har Jaguar levert en rekke luksuriøse og sportslige modeller, hvorav flere har oppnådd kultstatus. I dag eies Jaguar av amerikanske Ford, som har hatt kontrollen over den tradisjonsrike bilprodusenten siden 1990.

Klørne er filt ned

Mens Jaguars toppmodeller blir sterkere og sterkere, går det motsatt vei i andre enden av prisskalaen. Jaguar X-Type 2.0 har det meste av det Jaguar tilbyr på sine dyrere modeller, men ikke ytelsene. I Norge er innskrenket motorstørrelse en av få muligheter til å få prisen ned på et levelig nivå.

Typisk om Jaguar sine toppmodeller er å bruke floskler om at Jaguar kvesser klørne også videre. Hvis vi skulle lage en ny variant for Jaguar X-Type 2.0, må den bli noe slikt som at Jaguar X-Type har fått myke poter.

Første modell med forhjulstrekk

Jaguar har aldri tidligere levert biler med forhjulstrekk, med nå er altså denne barrieren brutt. Jagurar brøt nok en barriere i fjor, da de med X-Type for først gang kunne levere en firehjulsdrevet bil.

Mer om hvordan den minste motoren i X-Type fungerer kan du lese her.