TEST: Galant 2,4 GDI: Komfortabel til beinet

Mitsubishi Galant kom på markedet med en lettere ansiktsløftning tidlig i høst. Samtidig ble motorrekken utvidet, og for første gang i Galant sin historie leveres den nå med en GDI-motor.

Publisert
TEST: Galant 2,4 GDI: Komfortabel til beinet


GDI-motoren er ikke like ny hvis vi ser stort på det og redefinerer scenarioet til å gjelde alle Mitsubishi sine modeller. GDI har nemlig vært tilgjengelig i Carisma og Space Star, der riktignok med et slagvolum på 1,8 liter og ikke 2,4 liter, som tilfellet er i Galant. 1,8-liters GDI ble markedsført som sparemotor, en karakteristikk som ikke er direkte overførbar til Galant sin 2,4-liter, som har et for høyt drivstofforbruk til å kunne fortjene et slikt rykte.

I Galant sitt tilfelle står heller GDI for komfort, i stedet for drivstofføkonomi. Mer om hvordan motoren fungerer under panseret på Galant stasjonsvogn, kan du lese i kapittelet om motor og kjøreegenskaper.

Bedre finish

Øvrige endringer på Galant etter ansiktsløftningen i høst begrenser seg stort sett til en ny front og mer sikkerhet til passasjerene. For øvrig kunne vi registrere en mye bedre finish som igjen gir et mye bedre kvalitetsinntrykk enn det som var tilfellet i Galant tidligere.

Luksusfølelsen koster

Vår testbil hadde utstyrsnivå GLS, som i utgangspunktet betyr at bilen er rimelig godt utstyrt. I tillegg hadde vår bil skinninteriør, klimaanlegg og radio/CD-spiller (ekstrautstyr), som ytterligere er med på å heve luksusfølelsen. Men det er klinkende klart at ønsker du luksus, må du regne med å betale for det, og dersom du betaler for det er det ikke sikkert at det er slik du forventer at det skal være. Man har blant annet visse forventinger til hvordan et klimaanlegg skal fungere, og i dette tilfellet fungerte det i alle fall ikke slik. Plutselig blåste det bare kaldluft, selv om vi hadde innstilt temperaturen på stabile 22°C.

Dette skyldes sannsynligvis at utemtemperaturen falt til under 5 plussgrader. Da kobles klimaanlegget bort, men vi forventer likevel at automatikken også skal gjelde bilens normale friskluftsanlegg -- det gjør det i alle fall på mange andre bilmerker.

Prisen for Galant stasjonsvogn 2,4 GDI GLS med automatgir begynner på 363.900 kroner. Vår testbil med skinninteriør og klimaanlegg kostet 397.900 kroner -- i tillegg kommer kostnader for radio/CD-spiller. Gjennom de følgende avsnittene om plass og komfort, motor og kjøreegenskaper, utstyr og ytelser -- og konklusjon og konkurrenter, skal vi forsøke å gi deg svar på hva du får dersom du vurderer å gi rundt 400.000 kroner for en Mitsubishi Galant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer