TEST: Ford Mondeo 2.0 TDCi

I 2000 havnet Ford Mondeo på 21. plass på listen over Norges mest solgte biler. Så kom nye Ford Mondeo.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Ford Mondeo 2.0 TDCi
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sjelden har en ny utgave betydd så mye for en bilmodell. Nye Mondeo klatret oppover salgsstatistikken med rekordfart, og ved utgangen av 2001 lå Ford Mondeo på 2. plass, kun slått av Volkswagen Passat. Og suksessen fortsetter, i januar i år ble Ford Mondeo Norges mest solgte bil.

Bra bil

Vi har i løpet av det siste året testet flere utgaver av Ford Mondeo, og er på ingen måte bekymret over at bilen selger så godt. Mondeo er rett og slett en god bil.

I tillegg er Mondeo relativt rimelig, i hvert fall hvis vi tar størrelsen i betraktning. Sedan-utgaven er 473 centimeter lang og dermed 18 centimeter lengre enn for eksempel Audi A4. Stasjonsvognen er enda lengre - 480 centimeter. Dermed er den faktisk blant de aller lengste stasjonsvognene på markedet, kun slått av BMW 5-serie (481 cm), Opel Omega (482 cm), Saab 9-5 (483 cm) og Mercedes-Benz E-klasse (484 cm).

Store forventninger

Vi har som nevnt rukket å bli godt kjent med Ford Mondeo. Årsaken til at vi likevel har valgt å teste bilen nok en gang, er at Mondeo nå har blitt tilgjengelig med en splitter ny motor - en motor vi har hatt store forventninger til. I neste kapittel avslører vi om forventningene ble innfridd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer