TEST: Fiat Punto 80 ELX 3-dørs

Denne gangen er det Punto med tre dører som skal til pers. Den store bøygen er tilgangen til baksetet, men det går forholdsvis greit takket være ”intelligente” forseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Fiat Punto 80 ELX 3-dørs
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fiat fylte hundre år i 1999 og i den forbindelse ble Punto lansert med brask og bram. Storselgeren i Europa fikk ny logo og ble også lengre og bredere enn den forrige utgaven.

To varianter

Vanligvis blir modeller med tre og fem dører laget på basis av samme karosseri. Det er ikke tilfellet med Punto. Modellen med 3 dører er 3,5 centimeter kortere og bagasjerommet er 33 liter mindre enn på modellen med fem dører. Rent visuelt kan du se at 3-dørsvarianten har tynnere C-stolpe og ikke fullt så bratt bakvindu. Dette gjør tredørsvarianten mer sportslig og dynamisk.

Problemer med salget

Til tross for at Punto selger godt i Europa, og har fått gode kritikker, går salget litt tregt her hjemme. Fiat havnet på 28. plass på listen over de mest solgt personbilene, og Punto ble solgt i totalt 274 eksemplarer, 73 flere biler enn i 1999, i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken.
Ustabile forhold i forhandlerapparatet må ta mye av skylden for de dårlige resultatene hittil. Nå er imidlertid Fiat på plass hos så å si alle Mitsubishi-forhandlere i hele landet. Dette alene bør nesten automatisk føre til en solid økning i salget.

Snerten

image: TEST: Fiat Punto 80 ELX 3-dørs

Vi har brukt Punto både på langtur og på bykjøring og må innrømme at den lille bilen imponerer på overraskende mange områder. Tre dører har selvfølgelig sin helt klare begrensning, men lure løsninger veier opp for dårlig tilgang til baksetet.

Relaterte tester

Test: Toyota 1.3 Sol
Test: Citroën Saxo 1.4 VTS
Test: Nissan Micra 1.4 CVT
Test: Peugeot 1.4 XT

Les videre om motor og kjøreegenskaper på denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!