TEST: Daihatsu YRV

Daihatsu YRV har en tvillingbror. Den heter Toyota Yaris.

TEST: Daihatsu YRV
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Egentlig er det ikke merkelig at Daihatsu YRV og Toyota Yaris har samme sjel. Daihatsu er nemlig en del av Toyota gruppen. Derfor er det ikke til å bli overrasket over at man finner flere likhetstrekk mellom YRV og Yaris.

Mye likt

Begge bilene har for eksempel de samme luftedysene i dashbordet, og de har muligheten til å flytte baksetet i lengderetningen. Motoren på 1,3 liter deler de også, selv om ytelsene ikke er helt like.

Firehjulsdrift på YRV

Identiske er det to bilene imidlertid ikke dersom man ser på hvordan drivlinjen er organisert. Yaris har tradisjonell forhjulsdrift, mens YRV har like tradisjonell firehjulsdrift. Vi skal likevel ikke lede dere til å tro at YRV har permanent firehjulsdrift, for i denne bilen er det firehjulsdriften selv som avgjør når den skal koble inn bakhjulene for å gi det ekstra skyvet som trengs for å komme opp bakken til hytta.

Like, men ulike

Designet skiller naturligvis også. Ingen vil noensinne tro at en YRV er en Yaris og omvendt. De er rett og slett så forskjellige som to så like biler kan bli. Og hvordan det arter seg fra innsiden i YRV, kan du lese mer om i kapittelet plass og komfort.